Caribou-kajaken - den säkra och närproducerade kajaken


Caribou-kajaken är konstruerad och utvecklad av W&B Pettersson Caribou Design Co, år 1979. Idag är det Marstrandskajaker som tillverkar kajaken av handlaminerat glasfiber, här i närområdet.

Det omväxlande vädret på västkusten har gett Caribou-kajaken dess unika formgivning. Kajakens höga och extremt V-formade stävar, ger en mycket mjuk och harmonisk gång i sjön. God flytvolym högt upp i stävarna gör att kajaken inte gräver ner sig, eller går rakt igenom vågorna. Den långkölade bottenkonstruktionen ger suverän kurshållningsförmåga.

Kajaken har liten vindavdrift trots höga stävar. Det beror på den stora kölverkan. Dessutom är kajaken totalt vindbalanserad, vilket gör att den fungerar mycket väl utan roder eller skädda under normala förhållanden.

För paddling i hårda vindstyrkor eller i svåra sjöförhållanden, rekommenderar vi rodersystem. Kajakerna tillhör de allra stabilaste konstruktionerna i sin klass.

Sittbrunnens format, gör det enkelt att kliva ur, det är också möjligt att göra eskimåsväng och andra krävande manövrar. Sittkomforten är av mycket hög påkostad standard. Den höga paddelkomforten gör att man kan vistas i kajaken i många timmar utan obehag. Caribou kajakens bärighet, volym, funktionalitet och användningsområde gör den lämplig för alla paddlare.

 
Caribou - den säkra kajaken sedan 1979

Standard modell CXLH                                22 400 kr

  1. -Längd 5,33 m, bredd 60 cm, sittbrunnslängd 77 cm.

- Finns i färgerna gult och grått. Vikt ca 25 kg       

Förlängd modell CXXLH                              22 400 kr

  1. -Längd 5,45 m, bredd 60 cm, sittbrunnslängd 89 cm.

- Finns i färgerna gult och grått. Vikt ca 26 kg       

Förlängd och förhöjd modell CXXLH          22 400 kr

  1. -Längd 5,45 m, bredd 60 cm, sittbrunnslängd 89 cm.

  2. -Finns i färgerna gult och grått. Vikt ca 27 kg

  3. -Modellen har förhöjt skrov med 3 cm       

Andra kajaker samt tillbehör


Vi säljer även kajaker och paddlar ur Svimas och Kajakcenter Grebbestads sortiment inkl fina paddlar från Aqua Bound, kartor, paddellitteratur, rodersystem, GB glass, läsk mm.

MARSTRANDSKAJAKER | Södra Strandgatan 31 | 442 66 Marstrand | 0303-607 42 | 070-626 07 42 | info@marstrandskajaker.se

Hos oss kan du med fördel betala med kort.